Om oss

Säkerhets Teknik startades av Benny Brännström 1992, då i en friggebod utanför Boliden utan varken resurser, kunder eller klara produkter. Bara något år senare var omsättningen uppe i två miljoner och på den vägen är det… Men kontoret, det ligger fortfarande i Bjurliden utanför Boliden.

Företaget baserades till en början på datasäkerhet och säkerhet inom arbetsmiljö. Då handlade det mycket om låsskåp för datorer – en uppfinning som Benny mönsterskyddade tidigt. Trots detta dök det snart upp kopior, något som lätt händer när man har bra idéer. Men lås till datorer och dylikt har sedan dess varit en del av verksamheten, även om den blivit mindre i takt med att datorerna och datoranvändningen utvecklas över tiden. En annan uppfinning som Benny tagit fram är ett medicinskåp till vården. Den är gjord av trä (vad annars?) och säljer fortfarande väldigt bra över hela Sverige.

Men huvudspåret, om man nu kan säga så om en uppfinnare, är att hjälpa företag med ergonomiska funderingar och praktiska datatillbehör. – Det handlar om att ens personal ska bli långtidsfrisk, och det kan man uppnå med ganska små medel.
Med tanke på att fler och fler arbetsuppgifter idag utförs framför datorn så blir det viktigare att sitta rätt, ha rätt datormus eller annat pekdon, kunna vila händerna vid datorn, rätt ljus vid datorskärmen med mera. – Det är otroligt hur små förändringar som egentligen behövs för att slippa problem med ögon, musarm och dåliga ryggar. Benny Säkerhetsteknik AB jobbar idag med ett antal företag, små som stora, samt med kommuner och landsting över hela Norrland.

En del av denna verksamhet, men som blivit ett stort sidospår, är kabelsanering – att få bort tjorven av kablar under varje skrivbord genom en enkel fästningsanordning under skrivbordet. – Data – och sladdkaoset är städerskornas mardröm, de kommer inte åt, och detta i sig medför att det hinner samlas en hel del damm, säger Benny. Även här krävs en ganska liten insats för att slippa personal som på sikt utvecklar astma eller allergier. Benny Säkerhetsteknik är idag det enda företag som inte bara säljer anordningen utan också hjälper dig att installera den.

Har du funderingar på hur du kan förbättra din datamiljö?

Kontakta oss för en genomgång samt förslag till förbättringar.